Публічні обговорення проекту Національної Стратегії побудови нової системи охорони здоров’я в Україні на період 2015-2025 рр. відбулися у Києві протягом грудня 2014 року та охопили представників різних секторів: приватну медицину, фармацевтичний сектор, пацієнтів, страхові компанії, лікарське середовище та народних депутатів. Публічні обговорення у регіонах України планується провести протягом січня-лютого 2015 р.  (Дніпропетровськ, Вінниця, Харків, Львів, Одеса).

Секретаріат СДГ збирає пропозиції до Стратегії шляхом проведення зустрічей, де спікерами висловлюються пропозиції та зауваження та за допомогою електронної пошти, куди надходять пропозиції у письмовій формі. Кінцевий термін подання пропозицій до Стратегії закінчується 30 січня 2015 року.

На початку січня Секретаріат СДГ аналізує отримані пропозиції та надає їх на розгляд Координаційній Раді СДГ в узагальненому вигляді. Координаційною Радою  на кінець січня 2015 року буде підготовлено версію Стратегії 2.0, із затвердженими коментарями за результатами публічних обговорень у Києві.

Стратегія 2.0 буде представлена на публічних обговореннях у регіонах. До 6 лютого планується збір коментарів до Стратегії з регіонів України та від міжнародних організацій. Після чого, до кінця лютого Стратегію буде фіналізовано Координаційною Радою СДГ.

Наприкінці лютого буде організовано зустріч зацікавлених сторін у МОЗі, де буде представлено остаточний варіант Стратегії.

8 thoughts on “Алгоритм аналізу результатів публічних обговорень

  1. Ян

    Доброго дня! Дивлюся на сайті охорони здоров,я України заходи з реформи медицини( пілотні регіони). А там все датовано 2012 роком. Дивлюся на склад дорадчої групи і знову стає сумно. Чого немає там тих людей, на яких зараз ще тримається 80відсотків роботи медицини: первинна ланка, та працівників невідкладної допомоги.? В пілотних областях експеримент продовжується…..але ніхто не знає що воно з того вийде…. Частково щось є реального, а більша частина віртуально ( сімейні лікарі) Як можна ,,сімейному,, лікрю вести гінекологічну і акушерську роботу, пройшовши 10 днів циклу, або вести дітей до 5-7 років, пройшовши цикл 1 місяць ( одні лікарі рік назад, другі невідомо коли)
    Ви говорити ,от за 2 роки щось почнемо міняти з страховою медициною… за 2 роки кадрів вже зовсім не буде. Зробіть один крок в реформі зараз: фінансування на пацієнта і вільний вибів лікаря…А потім думайте… думайте… думайте у вас тоді буде час думати.
    Ніхто не говорить про єфективність роботи первинної ланки і забрати в неї соціальну функцію, функцію сервісу(не хочу йти на прийом:визвав лікаря додому.Зачухалася голова : на всякий випадок визву швидку. Я маю на увазі виробити права і обов,язки самого пацієнта…
    З повагою Ян, лікар-терапевт

    • Марина Геннадиевна

      Полностью согласна с коментарием коллеги!!!
      Почему в СДГ не включены прктические врачи: терапевты. педиатры, которые работают на участках и могут помочь в работе. Как правило на общественных слушаньях присутствуют только руководители ЛПУ и острых вопросов они не задают, по понятным причинам.
      Позволю себе задать вопрос: Пилотный проэкт согласно Закона Украины № 3612-ІV от 07.07.2011 г закончен 31.12.2014г-сделан ли анализ эффективности этого проэкта, с опросом, как медицинских работников так и пациентов? Где можно с ним ознакомиться?
      Хотелось бы получить ответы на эти волнующие вопросы практических врачей, которые каждый день сталкиваются с пациетами, их родственниками.
      С уважением врач- терапевт.

  2. D.MAGDYN

    Вибір лікаря,скажім,хірурга? В хірургічних відділеннях розподіл пацієнтів на операції здійснюють завідувачі відділів. Майже всі основні операції проводять вони , а інших лікарів в тому числі молодих вони не допускають до операцій. А серед них є досить вправні та здібні лікарі. І як вони стануть висококваліфікованими, щоби конкурувати? А багато завідуючих отримали свої посади не завдяки своїм особливим здібностям, а по дзвінках зверху,а часто просто за хабар.Оперуючи пацієнтів часто, вони таким чином і стають більш кваліфікованими.А тепер вони ще отримають перевагу, бо, мовляв,пацієнти ідуть до них,як найбільш кваліфікованих. То якесь зачароване коло. І зарплату завідувачі будуть отримувати більшу,найвищу, бо ж вони надають найбільше послуг? Хіба що компютер буде розприділяти пацієнтів і операції. Бо він не бере винагороди від пацієнта.

  3. D.MAGDYN

    І з ким ви будете проводити реформи, якщо в медичних ВУЗах така корупція! Ви зняли ректора Київського медвузу Москаленка, а інші?…Львівський медичний університет ,думаю, може його перевершити. Там тотальна корупція. Старости груп, не криючись, збирають гроші з кожного студента за іспити та заліки. Звичайно, відмінник здасть, але хочеш мати 5-заплати ,а хто добре вчиться, хочеш мати-4-плати і т.д. Староста здає гроші викладачу, той-зав.каф,а той несе в деканат / декану, зам. декана/-з ким кращий контакт. Останній здає проректору,може й ректору. Отже, кожна оцінка має свою ціну. Знаю це, бо мій син вчиться на 5 курсі. А риба смердить з голови.Ректор Зіменковський Б. С. керує цим ВУЗ ом біля 40 років/ спочатку як проректор, потім-ректор/. А хто може про це сказати? Студенти бояться,бо в кожного можна знайти зачіпку і не здасть екзамен. А родичі? Я- лікар і теж не можу відкрито виступити,бо втрачу роботу- ця мафія пов’язана мов спрут.

  4. Д. Левик

    Продаються оцінки студентів? В цьому вузі продається все-посади зав.кафедри,професорів, доцентів…Хто пізніше буде лікувати наших пацієнтів? І як цьому зарадить реформа?

  5. Ольга

    Чому ніхто не говорить за профілактику здоров’я ? Адже це завжди дешевше і для людини, і для країни. Не важко організувати школи здорового способу життя, де можна пояснювати людям з чого складається здоров”я і як його зберегти починаючи з народження. Повірте, у нас з цим проблема. А ще важлива рання діагностика, якої у нас, нажаль, немає.На цих простих правилах можна зберегти і здоров”я нації, і кошти країни. Цікавить план, звертайтесь?!

  6. Ирина

    Здравствуйте. Уважаемыіе коллеги-врачи. Хотелось бы напомнить, что в работе врачей есть еще и параклинические службы. Конкретно-пора определиться:нужна ли нашей медицине лабораторная диагностика. Или передайте ее в частные руки (экономия бюджетных средств) или определитесь на какие средства ей (этой отрасли) существовать в рамках бюджетных больниц (она по-прежнему финансируется по остаточному признаку).

  7. Обычно о том, что “все продается” кричат те, кто:
    1. Сам ни на что не способен
    2. Сам готов “покупать”
    3. Сам готов “брать”
    4. Но в жизни “не срослось”, а зависть гложет

    Мнение профессора, который не платил за свои должности. Днепропетровская медицинская академия

Напишіть відгук

Ваша email адреса не опублікується. Обов'язкові для заповнення поля позначені *

Ви можете використовувати HTML теги та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

очистити формуВідправити